OM OSS

Vi är två killar som älskar alla typer av skidåkning, men brinner lite extra för toppturer. Förutom skidåkning försöker vi balansera livet med familj, barn, arbete och andra intressen.

HENRIK WESTLING


Henrik bor i Marieby strax utanför Östersund tillsammans med Matilda och tre barn. Han började topptura för 35 år sedan och har blandat liftåkning med topptur under hela perioden. Sista tio åren har dock det absoluta fokuset legat på toppturandet.

SPONSORER

Henrik har som en av två personer skidat alla 178 toppar i Jämtland och Härjedalen. Han är också en av författarna till guideboken Toppturer i Jämtland. Henrik innehar förutom en rad första nedkörningar i Jämtland även rekordet på Stora Sarek Traversen och Syltraversen. Den snöfria delen av året är det klättring och löpning som gäller.

PER JONSSON ÖHLIN


Siktet inställt på ishockeyproffs men bergen och snön fick tillslut ta överhanden. Finner ro och energi av naturen och älskar konditionsidrott. Har mycket energi och ser positivt på livet. Försöker leva efter mottot;

”Det blir inte roligare än man gör det”

SPONSORER

Född och uppvuxen i gruvstaden Kiruna men bor numera på Romo. 15km utanför Åre torg. Där bor han med fru och en son på 2,5 år.

Är antagligen mest känd som ”TelisPer” då han under flera år var en av få ”kända” telemarksåkare i världen.

Spenderade vintrarna i resväska och åkte världen runt och filmade med bla, filmbolaget Downfilm som skapade filmerna Free Radicals. När snön smällt bor tar Per fram någon av alla hans cyklar. Landsväg, Gravel och Enduro är det som fyller hans dagar under de ”armare” månaderna.