PARTNERS

Det här projektet hade aldrig varit möjligt utan våra samarbetspartners. Vår ambition har varit att kunna tillhandahålla allt material på denna hemsida gratis. Det är vår tro att alla blir lite lyckligare av att åka skidor och få vistas på fjället!

Vårt företag grundades 1914 av Wiktor Haglöf, en visionär med en dröm och en verktygslåda. Wiktor var snickare till yrket och fast besluten att konstruera en ryggsäck som kunde klara de nödvändiga resorna genom landet, oavsett förhållanden.

Vi gör även allt vi kan för att se till att naturen bevaras så att även framtida generationer får möjlighet att utforska den. Som pionjärer har vi satt en ny standard för perfektion, men i likhet med Wiktor förblir vi nytänkande.

På Haglöfs är vi ”Outsiders by Nature”. Vi ritar utanför linjerna, tänker utanför boxen och lever utanför våra bekvämlighetszoner. Vi uppmuntrar en utforskande sida, både fysiskt och mentalt, genom att omfamna naturen.

Black Diamond har sina rötter i klättringen, det föddes ur behovet som de berömda Dirt Bag Climbers i Yosemite hade av att tillverka egen utrustning i tiden som var klippklättringens vagga. Idag är Black Diamond ett företag för och av klättrare, skidåkare, vandrare, terränglöpare och alla som hämtar inspiration och kraft ur friluftsliv och äventyr. Alla våra produkter är utvecklade av såna som du, såna som längtar efter att lägga nya spår, upptäcka nya vyer eller klättra en vacker linje. Vår utrustning kännetecknas av hög kvalitet och genomtänkt funktion. Vårt mål är att göra ditt och vårt äventyr roligare genom att skapa de bästa förutsättningarna med vår utrustning.


HESTRA-Handsken AB är ett familjeägt företag som designar och tillverkar handskar. HESTRA är ett av de ledande internationella handskmärkena inom skidåkning, friluftsliv och fritid. HESTRA utvecklar även handskar för yrkesbruk, såsom byggnadsarbete. Design och produktutveckling görs i samarbete med några av världens bästa skidåkare och professionella äventyrare. Företaget har två flaggskeppsbutiker i Stockholm, Sverige och i Oslo, Norge.

Vi lever som vi lär. Passionen för friluftsliv och natur har alltid genomsyrat Naturkompaniet och är vår drivkraft. Den härliga känslan av att röra sig fritt i fjäll, skogar och skärgårdar. Att våga ta ut svängarna och utmana sig själv. Men också att varva ner och låta tankarna flöda fritt. Vi lämnar lägerplatsen i bättre skick än när vi kom och tar med fina minnen och god hälsa hem.

Naturkompaniet är och ska vara ett ansvarstagande företag som är engagerat i miljöfrågor och vi ska alltid i vårt dagliga arbete värdera miljöpåverkan.

Tre trötta cyklister som var less på energikakor som smakade syntet – det är den enkla storyn kring hur Chimpanzee föddes. Det som startade med några få smaker och hembakade bars är idag ett heltäckande sortiment med ALL NATURAL-produkter.

Cyklist? Klättrare? Vandrare? Bara sugen på ett mellanmål? Testa Chimpanzee!

Genom åren har ATK byggt upp ett rykte om att producera hållbara, pålitliga och prestationsorienterade skidbindningar som används av skidåkare runt om i världen. Företaget erbjuder en rad bindningar designade för olika typer av skidåkning, inklusive alpint, topptur, freetouring och backcountry. Dess bindningar är kända för sin enkla justerbarhet och pålitliga prestanda, vilket gör att skidåkare snabbt och enkelt kan finjustera sina bindningar för att passa deras specifika behov.

Italienska Dalbello startades 1974 av stövelmakaren Alessandro Dal Bello. Alessandro hade verkat som stövelmakare i Schweiz under 60-talet och såg nu hur kan kunde kombinera den schweiziska noggrannheten med italiensk design för att tillverka riktigt bra pjäxor.

Ska du ge dig ut på en skridskotur en kall vinterdag eller skida ut på vinterfjället slipper du att vattnet fryser i flaskan. Tidigare var en termos enda möjligheten att förvara vattnet drickbart men med Hydro Flask kombinerar du en vattenflaska med en termos isolerande egenskaper och kan därmed på ett enkelt sätt fylla på vätskenivån i kroppen.